Välkommen till

DAZZIN.SE

Home / Bilar / En dag på Björkviks flygfält!

En dag på Björkviks flygfält!

Det är kul att ha en snabb bil, lika kul att vara ute och busa! Oftast så blir det en del små spontanrejs som får igång adrenalinet för en stund, andra gånger en längre stund. Denna gång så pumpade nog min kropp ut adrenalin i ett par timmar. jag var med en kompis, och ett dussin andra biltokiga, ute på ett flygfält, strax söder om Nyköping – Björkviks Flygfält. Vi hade abonnerat banan för att på riktigt testa prestandan mot varandra, och för att så och snacka lite skit. Det var en blanding bilar, dominerat av BMW 335, en del helt orginal andra lätt eller mycket trimmade. Seat Cupra Steg 3, Ferrari, Porsche, Skoda mm. var även på plats för att köra fort som fan, helt lagligt.

Det går ut på att man passerar ett par konor, där man ska hålla en jämnhastighet på 50Km/h, samtidigt som en annan bil gör det samma, vid nästa konpar 50 meter bort stämplar man pellen i mattan och går i mål ca 1500-1800 meter senare. Har en film från denna dag, då jag kör mot polarens GTI, den är trimmad av BSR och har nånstans mellan 240-245Hk medans jag i min Golf R har 270Hk, förvisso även 4wd som tar en del effekt. Topnoteringen vid målgång var 222,8 Km/h för mig. Fick även möjligheten att testa en Race Logic som med hjälp av GPS kan registrera 0-100 tider mm. Otroligt exakt! Jag testade en gång och tog tiden 5,4 upp till hundra, inte illa när VW specar den till 5,5!

Nu till filmen;

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

För att uppdateras kring nya inlägg

>> <<