Välkommen till

DAZZIN.SE

Home / Bilar / Godis till bilen – BMC CDA

Godis till bilen – BMC CDA

Man är ju alltid lite småsugen på att tweaka det man har eller på andra sätt göra förändringar. Jag är lite ute efter prestanda och lite ute efter mer ljud i bilen, så i ett steg har jag installerat ett nytt luftfilter. Tillverkaren BMC har sin produkt CDA (Carbon Dynamic Box) och skall vara en patenterad teknik. Kan inte gå in exakt på vad som är patenterat, men som jag förstår det; Inuti kolfiberboxen finns ett koniskt luftfilter, denna suger in luft till motorn som sedan blandas med bränsle. I själva lådan/boxen, så har dom utformat kanalerna luften tar, på ett sådant sätt att det skapas vacum eller nått åt det hållet, så det skapas ett sug för mer luft än vad som egentligen skulle finnas, om man bara hade ett koniskt luftfilter.

Och i slutändan, får man in mer luft i motorn än orginal så känner bilen av det via LMM, och petar således på med mer bränsle! Utöver det så får man ett litet mer sugande ljud när man gasar på, vilket låter trevligt! Så alla är nöjda, utom plånboken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

För att uppdateras kring nya inlägg

>> <<